nieuwsbrief van 19-12-2023

In deze brief geeft de praktijk u informatie over veranderingen in ons team, en een informatie over hoe wij werken.

Contact
  • 0345- 612450
  • SPOEDLIJN : 0345- 612 450 keuze 1

Beste mevrouw, heer,

 

Met deze brief willen wij informatie geven over de veranderingen binnen ons team.

Vanaf 1 januari 2024 zijn onze vaste artsen het echtpaar dokter mw. S. Temel en dokter dhr.  S. Sana. Dokter van Gool legt dan zijn functie als huisarts neer. 

 

Graag stellen we u voor aan onze medewerkers:

 

-Dokter Temel werkt op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag. Zij is gepromoveerd op Preconceptiezorg.  Ze heeft affiniteit met vele vlakken van de huisartsengeneeskunde.  Dokter Sana werkt op dinsdag, donderdag en vrijdag en doet momenteel promotieonderzoek naar de effecten van Corona op de huisartsenzorg. Hij is maatschappelijk nauw betrokken, in het bijzonder met betrekking tot de gezondheidskloof.

Beide artsen wonen in Tiel hebben samen 3 dochters. Naast Nederlands spreken ze Engels, Turks en Farsi.

 

Dokter mw. L. Melles is onze vaste waarneemster, zij werkt op maandag en donderdag.

 

Onze assistentes zijn Ankie, Annewien, Betül en Hannah.  Als u belt voor een afspraak stellen zij u een aantal vragen om de urgentie van de klacht te bepalen, en hoeveel tijd er nodig is bij de huisarts. Zij doen dit in opdracht van de huisarts en zijn hiervoor opgeleid. Wij verzoeken u om de door hen gestelde vragen zo goed als mogelijk te beantwoorden. Zij gaan discreet met uw informatie om en zijn verbonden aan beroepsgeheim. Deze werkwijze helpt ons om u beter te helpen.

De doktersassistentes hebben ook een eigen spreekuur, waarin ze bloeddruk opmeten, wratten aanstippen, injecties geven, oren uitspuiten, anticonceptie verzorgen, urine beoordelen, hechtingen verwijderen, ECG’s (hartfilm)maken, uitstrijkjes voor het bevolkingsonderzoek maken en andere verrichtingen uitvoeren.

 

Op de praktijk werken ook 3 praktijkondersteuners (POH). Emetullah is POH-somatiek, bij haar kunt u terecht voor diabetes, hart en vaatziekten en astma/COPD. Annewien is POH- ouderenzorg. De POH- GGZ (geestelijke gezondheidszorg) is Jolanda, zij ondersteunt de huisarts in de behandeling en begeleiding van patiënten met psychische klachten, door samen te zoeken naar wat helpend is.

 

Openingstijden

Onze openingstijden op woensdag zijn van 8 tot 13 uur en de rest van de week van 8 tot 17 uur.

Op woensdagmiddag kunt u alleen voor spoed contact opnemen met de praktijk. Beurtelings hebben de huisartsenpraktijken in de omgeving dienst voor elkaar op de woensdagmiddag.

 

Tijdens de schoolvakanties draait de praktijk soms op een laag pitje, u kunt altijd terecht voor dringende zaken, die niet kunnen wachten tot de huisarts terug is van vakantie. Raadpleeg hiervoor onze website.

 

Telefoon

Ons telefoonnummer is 0345 612 450. Alleen indien er sprake is van spoed drukt u dan op 1.

Indien u uw recept wilt herhalen kunt u dit doen door het inspreken van de receptenlijn (0345 612 450 keuze 2) of door via de website. Dit kan 24 uur per dag

U kunt op werkdagen bellen voor een afspraak tussen 8 en 11 uur.

Indien het nodig is dat de huisarts op visite komt, omdat de patiënt zelf niet naar de praktijk kan komen, maakt u hiervoor een afspraak voor 11 uur bij de assistente.

 

Indien u liever een telefonisch consult heeft, of wilt u dat de dokter met u beeldbelt kunt u hiervoor ook bij de assistente een afspraak maken.

 

 

 

Andere informatie

Via onze website kunt u ook een e-consult aanvragen; www.huisartsenm3.nl . Op deze site kunt u nog veel meer informatie vinden. Met een e-consult kunt u een korte vraag stellen of een foto sturen met een vraag, dan ontvangt u binnen 2 werkdagen een reactie. Wij willen u erop attenderen dat e-consult NIET is bedoeld voor dringende en spoedeisende vragen!

 

Een betrouwbare site om informatie te vinden over u klachten is www.thuisarts.nl , en u kunt ook informatie vinden op https://www.moetiknaardedokter.nl/.

 

Indien u buiten onze openingstijden dringend huisartsenzorg nodig heeft, wat niet kan wachten tot we weer geopend zijn, neemt u dan contact op het de Huisartsenpost in Gorinchem (0183 64 64 10).

 

In de samenwerking met het ziekenhuis maken we gebruik van het LSP (landelijk schakelpunt). Indien u hiervoor toestemming geeft, kunnen wij uw medische gegevens delen met andere zorgaanbieders, zoals bijvoorbeeld de huisartsenpost.

 

Wellicht heeft u in het nieuws vernomen dat de huisartsenzorg overbelast is, er zijn momenteel te weinig huisartsen om aan alle zorgvraag te voldoen. Daarom vragen we u om begrip als we niet op dezelfde dag een afspraak kunnen plannen. Uiteraard doen we onze uiterste best om u zo goed mogelijk te helpen.

 

We wensen u fijne kerstdagen en een gezond en gelukkig 2024 toe.

 

Vriendelijke groet

Team Huisartsenpraktijk M3 Leerdam